Eindmaterialen

Ieder geselecteerd kernmateriaal wordt uitgevoerd met een decoratieve afwerking. Roemeg biedt een breed assortiment van afwerkingstypes, kleuren en ontwerpen volgens de laatste trends.

Hogedruklaminaat (High Pressure Laminate, HPL)Door de jaren heen heeft hogedruklaminaat zich bewezen als een fundamenteel degelijk en betrouwbaar materiaal. Hoewel HPL bekendstaat om zijn decoratieve patronen, expressieve oppervlakten en fraaie kleuren, is het een functioneel materiaal met tal van mogelijkheden en eigenschappen.
HPL is perfect geschikt voor de vervolmaking van wandpanelen, post forming-elementen, deuren en meubels. Dankzij onze brede collectie inclusief alle erkende merken zoals Formica, Abet, Duropal, Resopal en Polyrey, zijn de mogelijkheden eindeloos. Het HPL dat wij aanbieden is verkrijgbaar met en zonder certificaten.

Decoratieve folie
Roemeg biedt diverse merken hoogwaardige oppervlaktefolie vervaardigd met geavanceerde printprocestechnologie. Wij beschikken over een uitgebreide bibliotheek van kleuren, texturen, patronen en afwerkingen die voldoen aan uw ontwerp- en toepassingsvereisten. Alle decoratieve folie is verkrijgbaar met en zonder certificaat.

Durable & Luxurious

Fineer
Alleen de beste boomstammen worden gebruikt voor de productie van fineer. Dankzij moderne productiemethoden kan ongeveer 800-1000 m2 fineer worden geproduceerd met 1 m3 hout. Roemeg werkt met fineer dat uitsluitend afkomstig is uit gecontroleerde herbebossingsgebieden. Fineerbladen met een breedte van 10-25 cm worden via book matching bij elkaar gebracht en tot panelen gelijmd.

Tijdens de productie wordt het hout gestoomd waarbij het een specifieke kleur aanneemt. Na het zagen wordt het hout gedroogd en gebundeld tot fineerboeken. Deze fineerboeken vormen samen de boomstam. Hout is een uniek levend materiaal. Groeipatronen zoals groeven en structuurverschillen accentueren het natuurproduct.

Daarom heeft fineer een uniek uiterlijk en wordt het meestal gebruikt voor jachten, zeilschepen en cruiseschepen of schepen met een luxe-interieur.