Grenamat A

Grenamat is een onbrandbaar board vervaardigd van geëxpandeerd vermiculiet en anorganisch bindmiddel met geluidsabsorberende eigenschappen

Sterker & Mera

Sterker en Mera zijn extra lichtgewicht en brandvertragend, speciaal voor vloerpanelen en meubels

Roelite

Roelite is a lightweight MED approved aluminium honeycomb panel with excellent acoustic and thermal insulating qualities.

1
1

Vrijwel alle producten binnen het assortiment van Roemeg zijn vervaardigd van lichtgewicht, vuurbestendig en onbrandbaar kernmateriaal, afgewerkt met decoratief materiaal. Voor het kernmateriaal hebben wij verschillende opties, elk met eigen karakteristieke eigenschappen:

Grenamat A

Grenamat is een onbrandbaar board vervaardigd van geëxpandeerd vermiculiet en anorganisch bindmiddel. Het bevat geen mineralen of glasvezels of asbest. Dit milieuvriendelijke materiaal is bestand tegen temperaturen tot 1200 graden.

Het board heeft geweldige geluidsabsorberende en warmte-isolerende eigenschappen. Een ander voordeel van vermiculietboard is dat het gemakkelijk bewerkt kan worden met behulp van uw reguliere bouwgereedschap. Diverse afwerkingen zoals hogedruklaminaat, fineer en decoratief folie kunnen zeer gemakkelijk op Grenamat board worden aangebracht.

Onbrandbaar board wordt vaak gebruikt om mariene constructies te beschermen tegen brand. Toch is dit board ook zeer geschikt voor scheidingswanden, wandpanelen, interieurcomponenten en meubels. Grenamat A board is gecertificeerd voor wereldwijd gebruik in de scheepvaartindustrie.

FIRESHIELD vloerpanelen

FIRESHIELD MED gecertificeerde vloerpanelen zijn gemaakt van afgewerkt gelaagd populierenhout.

Door de tong en groef aan vier kanten is FIRESHIELD eenvoudig te installeren. Tevens is het zeer licht van gewicht. Door de speciale impregnatiemethode met brandvertragende chemicaliën voldoet het materiaal aan alle MED eisen voor het gebruik als vloer. Hoewel mineral-based impregneermiddel normaliter zouten op het oppervlakte achterlaten is dit bij FIRESHIELD niet het geval. Zo wordt voorkomen dat het zout de lijmverbinding aantast. Deze unieke eigenschap maakt dat de panelen nog efficiënter te installeren zijn.

FIRESHIELD multiplex

FIRSHIELD MED gecertificeerd multiplex is speciaal ontworpen voor meubels van schepen. Het brand-

vertragende multiplex is voorzien van HPL/Fineer en is tevens zeer licht van gewicht. Het is speciaal geïmpregneerd met een zoutvrij impregneermiddel. Doordat er geen zout in de weg zit bij de lijmverbindingen kunnen materialen zoals HPL eenvoudiger geplakt worden.

De platen worden in een oven gedroogd. Doordat al het vocht uit de platen is verdwenen wordt zo voorkomen dat het multiplex na installatie nog zal vervormen of verbuigen.

Roelite

Roelite is een lichtgewicht aluminium honingraatpaneel afgewerkt met een decoratief materiaal zoals hogedruklaminaat, fineer of decoratieve coating. Roelite kan worden geleverd in panelen met verbonden profielen, gebogen elementen en als basis voor meubels.

Roelite is MED gecertificeerd en 100% recyclebaar, waardoor dit een milieuvriendelijk materiaal is. De panelen hebben uitstekende akoestische en warmte-isolerende kwaliteiten.

Vanwege de lage relatieve dichtheid kan het gewicht aanzienlijk worden beperkt vergeleken met conventionele panelen. Dat zorgt voor bewezen voordelen wat betreft snelheid en brandstofbesparing. Dat komt het installatiegemak en de procestijd ook ten goede.